Τρίτη 9 Μαΐου 2017

2017 νέα

Προέκταση της βιντεοσκόπησης δόθηκε και μέσα από την καθημερινότητά μου, όπου χρησιμοποιώντας το κινητό μου τραβάω βίντεο από λεπτομέρειες/γεγονότα/κίνηση/ρυθμό και συνδέω/παραλληλίζω καταστάσεις π.χ. μυρμήγκια που περπατούν προς μιαν οπή τούβλου/ άνθρωποι από ψηλά να μπαίνουν σε ένα κτήριο. Συλλέγω το υλικό και ύστερα το επενδύω με μουσική την οποία παίρνω από το διαδίκτυο ή μου παρέχεται υλικό ηλεκτρονικής μουσικής  σε συνεργασία με έναν οκτάχρονο συνθέτη, οπότε και προκύπτει η οπτικοποίηση της σύνθεσής του(“nonhuman”, straycat 2017).
Παράλληλα θεματικές πηγές για τη ζωγραφική την παρούσα χρονική περίοδο αποτελούν καταστάσεις όπως το προσφυγικό ζήτημα, η γυναικοκτονία οι προκαταλήψεις, τα ταμπού. Το έργο σε αντίθεση με παλαιότερα όπου η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης ήταν μία νύχτα ή δύο, τώρα παίρνει καιρό για να ολοκληρωθεί μέχρι να βρώ το στοιχείο εκείνο που ουσιαστικά του δίνει νόημα (πρόταση-αντιπρόταση/προβληματισμός/κριτική γεγονότων).

Εργάζομαι με λάδια και σκόνες αγιογραφίας κυρίως σε τεντόπανα και κάμποτο ανεπεξέργαστο. Τα τρία projects 7p.m.painting music, βίντεο και ζωγραφική  δουλεύονται με εναλλαγές μέχρι να «βρεθεί η νοηματική λύση-πρόταση» την εκάστοτε φορά. Ενώ κινούμαι ανάμεσά τους επιστρέφω και ολοκληρώνω σχεδόν πάντα την αρχική ιδέα, απλά με διαφορετικό τρόπο γιατί το κάθε μέσο μου δίνει διαφορετικές δυνατότητες-προοπτικές. Τα βίντεο καταγράφουν και εναλλάσσουν ποικίλες θεματικές, το 7.p.m. επιτελείται ως άσκηση εσωτερικού συγχρονισμού και ελευθερίας και η ζωγραφική ως μια εσωτερική αναγκαιότητα αντιμέτωπη με τα σύγχρονα μέσα∙ ως κώδικας κανόνων(προσχέδια, μελέτες, μυρωδιά από λάδια) που θα συνεχίσει να έχει υπόσταση όσο κι αν έχουν εξελιχθεί τα μέσα και οι τεχνολογικές δυνατότητες για τη δημιουργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου